Fietsverlichting

Iedere herfst voeren de gemeenten in de Vervoerregio de campagne Fietsverlichting. De campagne moet alle fietsers eraan herinneren dat zij ervoor zorgen dat ze zichtbaar zijn in het donker. Nog steeds raken fietsers zonder goede reflectoren en verlichting betrokken bij een ongeluk, omdat ze over het hoofd worden gezien in het verkeer in het donker.

 

banner-ik-val-op-in-srar-728x90

 

De gemeenten zorgen daarom voor posters langs de weg, acties op straat en extra aandacht in de media. De politie controleert in de herfst en winter vaker op verlichting.

Een grote doelgroep van de campagne zit op school: de leerlingen die op de fiets naar school gaan. Daarom voeren scholen, vaak in samenwerking met gemeente en politie, ook vaak fietsverlichtingsacties uit.  Hierbij kunnen lokale fietsreparateurs worden betrokken of leerlingen Voertuigtechniek.
Fietsverlichting

Aandacht voor verlichting op school
Ook de school kan dus meedoen aan deze campagne. Het is een goede aanleiding om leerlingen (en ouders) te wijzen op het nut van goede fietsverlichting. Op basisscholen pakken verkeersouders vaak een project of actie op, bijvoorbeeld op het moment als de fietsen worden gekeurd voor het praktijkexamen fiets.

Met het kant-en-klare actiepakket zichtbaarheid kan een controle op fietsverlichting worden georganiseerd.

Ook zijn er allerlei filmpjes beschikbaar voor kinderen die laten zien hoe je de fietsverlichting repareert.

Op de scholen voor het Voortgezet Onderwijs zijn er verkeerseducatieprojecten die de Vervoerregio Amsterdam subsidieert die aandacht besteden aan fietsverlichting, zoals bijvoorbeeld LaMaZien, Streetbeat en Kruispunt.

 

 

Reviews

Van dit product zijn nog geen reviews gemaakt.