Leer in het verkeer (Haarlemmermeer)

Informatie

Titel:
Leer in het verkeer
Schooltype:
Basisonderwijs, Speciaal basisonderwijs
Groep/klas:
1 en 2
Kosten:
Geen
Materiaal:
Een leskist en handleiding, inclusief DVD voor leerkrachten met lessuggesties voor praktische fietsvaardigheidstraining op de basisschool
Lesvorm:
praktijkoefening, spelvorm, creatieve werkvorm
Gemeente:
Alleen beschikbaar voor scholen in gemeente Haarlemmermeer
Waardering:

meer informatie
schrijf review

Basisscholen in de gemeente Haarlemmermeer die in het bezit zijn van een Verkeersveiligheidslabel , kunnen gebruik maken van het lespakket Leer in het verkeer (groep 1 en 2). Met deze methode maken kleuters op een speelse manier kennis met het verkeer aan de hand van kleurrijke en herkenbare illustraties van Dick Bruna.

 

Leskist
Scholen lenen een leskist, met daarin een leesboek, vertelplaten, borden, doe-bladen, memospel, de dvd ‘stoeprand stop’ en een cd met verkeersliedjes.  In een aantal lessen leren de kinderen meer over verkeer en over hoe zij zich daarin moeten gedragen. Dat gebeurt via voorlezen, praten, zingen, knutselen, spelen en oefenen. Zo komen spelenderwijs de onderwerpen lopen op de stoep, oversteken, (veilig) spelen, geluiden en voertuigen aan bod.

 

Ouders worden betrokken door bij de lessen te helpen, maar ook via de verteltas, die ook op uitleenbasis mee naar huis mag. De gemeente Haarlemmermeer richt de omgeving van de basisscholen in met Dick Bruna verkeersborden en stoeptegels, zodat ouders al spelenderwijs hun kinderen kunnen leren deelnemen aan het verkeer.

 

stoeprand stop                                                                                       OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Reviews

Van dit product zijn nog geen reviews gemaakt.