Over ons

2016 kaart Stadsregio AmsterdamHet Verkeerseducatiepunt is een aantal jaren geleden in het leven geroepen om scholen en kinderopvang te helpen bij het kiezen van leermiddelen en projecten die gaan over verkeer. Het Verkeerseducatiepunt valt onder de Vervoerregio Amsterdam, die bestaat uit 15 samenwerkende gemeenten:

Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland en Zaanstad.

 

Belangrijke rol voor scholen
Scholen hebben in de verkeerseducatie een belangrijke rol. Simpelweg omdat scholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen nu eenmaal plaatsen zijn waar onze doelgroepen zich verzamelen. En waar docenten rondlopen die weten hoe kennis en vaardigheden goed en aansprekend overgebracht kunnen worden. In gezamenlijkheid met de ouders kunnen scholen de kinderen de beste basis geven om veilig en zelfstandig deel te nemen aan het verkeer. Gelukkig zien we dat veel scholen in onze regio verkeerseducatie aanbieden. Dat willen we als Verkeerseducatiepunt ook stimuleren door onder meer de leermiddelen te vergoeden.

 

IMG_0785

Foto: TeamAlert

 

Meer weten over verkeersveiligheid in de Vervoerregio? Kijk dan op het Verkeersveiligheidspunt.