Praktisch Verkeersexamen

Informatie

Titel:
Praktisch verkeersexamen
Schooltype:
Basisonderwijs, Speciaal basisonderwijs
Groep/klas:
7 en 8
Kosten:
Geen
Duur:
ca 1 uur per leerling
Materiaal:
Fietsen, diploma's, handleiding voor de organisator
Lesvorm:
praktijkoefening, examen/toets
Links:
Waardering:

meer informatie
schrijf review

Met het praktisch verkeersexamen wordt zowel de kennis als de vaardigheden getoetst van de leerlingen van groep 7 of 8 in de praktijk. Op hun eigen fiets leggen de leerlingen een realistisch parcours af in de eigen wijk of gemeente. Leerlingen fietsen de examenroute individueel, waarbij op verschillende controleposten hulpouders of vrijwilligers staan om de leerlingen te beoordelen. Leerlingen die slagen voor hun verkeersexamen krijgen een mooi diploma. Leerlingen die zijn gezakt kunnen in een volgend jaar het examen herkansen.

 

De organisatie van een examen
In de meeste gemeenten worden de praktische examens georganiseerd door een onderwijsadviesbureau, samen met Veilig Verkeer Nederland en de gemeente. De school kan aansluiten bij dit examen. Het voordeel hiervan is dat dit organisatie- en materiaalkosten voor de school bespaart. Vaak zijn er (verkeers-) ouders nodig die meehelpen om het examen mogelijk te maken. De school kan uiteraard ook zelfstandig een examen organiseren.

 

_VLD4670

 

De voorbereiding
Hoe vaker de leerlingen oefenen, hoe beter zij het ervan afbrengen tijden het examen. Het is daarom belangrijk dat de leerlingen van tevoren goed worden voorbereid en ook de gelegenheid krijgen om de route te oefenen. Voorafgaand aan het examen worden de fietsen van de leerlingen gekeurd.

 

Ouders helpen met oefenen

Aan ouders de taak om met hun kind regelmatig te oefenen in het verkeer per fiets. Ook kunnen ouders met hun kind het examen oefenen met de Verkeersexamen app van Veilig Verkeer Nederland (gratis te downloaden voor Apple en Android).

 

 

 

 

 

Reviews

Van dit product zijn nog geen reviews gemaakt.