Roadtrip

Informatie

Titel:
Roadtrip
Schooltype:
VMBO, HAVO/VWO
Groep/klas:
1 t/m 3
Kosten:
Geen
Duur:
90 minuten per sessie
Materiaal:
Diverse attributen om de lipdub te maken
Lesvorm:
project, in groepjes, discussie, rollenspel, spelvorm, creatieve werkvorm, gastdocent
Gemeente:
Met uitzondering van scholen in gemeente Amsterdam
Links:
Waardering:

meer informatie
schrijf review

Dansen, zingen en acteren over verkeer. Het kan! Door de leerlingen wordt een lipdub gemaakt over het thema verkeer. Een lipdub is een video die in één take wordt gefilmd, waarin op een muzieknummer wordt geacteerd en geplaybackt.

 

RoadTrip is een vorm van verkeerseducatie waarbij leerlingen op creatieve en speelse wijze ontdekken hoe groot de invloed van hun eigen gedrag is in het verkeer. Dit doen zij door op een leuke en speelse manier zelf verkeerssituaties uit te beelden met een lipdub.

TeamAlert heeft voor dit project een muzieknummer ontwikkeld met teksten waarin herkenbare verkeerssituaties voorkomen.

Foto: TeamAlert

Foto: TeamAlert

 

Binnen deze lipdub beelden de leerlingen verschillende verkeerssituaties uit. Er zijn verschillende attributen aanwezig om de lipdub zo leuk mogelijk te maken. Leerlingen gaan in groepjes de tekst leren van het verkeersnummer en gaan vervolgens dansen, zingen en acteren. Later kunnen de filmpjes worden teruggekeken op internet.
Er is een voor- en nabespreking waarbij wordt stilgestaan bij de uitgebeelde verkeerssituaties en verschillende feiten over het verkeer. Tijdens de bespreking kunnen leerlingen ook eigen ervaringen in het verkeer delen.

 

Met het onderdeel ‘Tijdstrijd!’, een interactief spel, brengen leerlingen de opgedane kennis direct in de praktijk. Door jongeren te laten zien in welke mate afleiding de reactietijd beïnvloedt, merken zij zelf welk gedrag gevaarlijk is binnen bepaalde verkeerssituaties.

Reviews

Van dit product zijn nog geen reviews gemaakt.