Schoolbrede leerlijn: Let’s go

Informatie

Titel:
Schoolbrede leerlijn: Let's go
Schooltype:
Basisonderwijs, Speciaal basisonderwijs
Groep/klas:
1 t/m 8
Kosten:
Geen kosten verbonden aan eerste aanschaf
Duur:
Per schooljaar ca 15 lessen van 30 minuten
Materiaal:
Digibordsoftware, docentenhandleiding en werkboeken
Lesvorm:
theorie, praktijkoefening, methode, examen/toets, klassikaal, zelfstandig
Links:
Waardering:

 

meer informatie
schrijf review

lets goDe schoolbrede lesmethode Let’s go! (Malmberg) besteedt aandacht aan verkeersregels en zorgt voor inzicht in verkeerssituaties en verantwoord verkeersgedrag. Deze schoolbrede methode werkt geheel vanaf het digibord en biedt interactieve theoretische lessen die kunnen worden uitgebreid met praktische verkeersvaardigheden. Elk leerjaar bestaat uit 5 thema’s van 3 lessen (in groep 1-2 en 7-8 zijn er 2 lessen per thema). Vanaf groep 5 kan elk thema worden afgesloten met een toets. Ook ouders worden bij de verkeerslessen betrokken. Met een leuke quiz kunnen de kinderen thuis testen of hun ouders de verkeersregels uit het thema net zo goed kennen als zijzelf.

 

Opbouw van een les

De lessen vanauit het digibord werken vanuit een vaste lesopbouw. De les start met een filmpje met een prikkelende vraag. Daarna worden de lesdoelen (3 per les) behandeld in 3 interactieve opdrachten, die klassikaal op het digibord worden gemaakt. Elke opdracht eindigt met een conclusie, waarbij ook een relatie kan worden gelegd naar reële verkeerssituaties in de buurt. De les wordt afgesloten met 10 testvragen in het onderdeel ‘Doe de test’. In groep 6, 7 en 8 kunt u elke les afsluiten met een individuele verwerking in het werkboek.

 

Kosten aanschaf vergoed

De eerste aanschaf van docentenhandleiding, werkboeken (optioneel) en digibord-licentie (voor 8 jaar) wordt vergoed. Het verbruiksmateriaal, zoals de werkboeken, zijn na het eerste jaar voor rekening van de school. U krijgt bovendien kosteloos begeleiding van een onderwijsadviseur voor het maken van de keuze voor een schoolbrede leerlijn en een implementatie op maat.

 

 

Reviews

Van dit product zijn nog geen reviews gemaakt.