Schoolpleinpakket

Informatie

Titel:
Schoolpleinpakket
Schooltype:
Basisonderwijs, Speciaal basisonderwijs
Groep/klas:
1 t/m 8
Kosten:
Geen, indien er een VVN verkeersouder op school aanwezig is
Materiaal:
2 tassen met materialen, lesmap met 24 lesomschrijvingen en handleiding
Lesvorm:
praktijkoefening
Gemeente:
Met uitzondering van scholen in gemeente Amsterdam
Links:
Download:
Schoolpleinpakket Handleiding Verkeersouders
Waardering:

meer informatie
schrijf review

Het VVN Schoolpleinpakket biedt praktische middelen om verkeersregels en verkeerssituaties op het schoolplein of in de gymzaal te oefenen voor leerlingen in het basisonderwijs. Verkeersonderwijs hoort in de klas èn buiten plaats te vinden. Het is belangrijk om dat wat met de leerlingen in de klas besproken is, ook echt buiten ervaren en oefenen. Het Schoolpleinpakket is een praktische, leerzame en leuke aanvulling bij het werken over verkeer.

 

schoolpleinpakket

Lessen
De lessen van het Schoolpleinpakket zijn verdeeld in vier clusters: Lopen, Oversteken, Fietsen 1 en Fietsen 2. Ter afsluiting van elk cluster kunnen de leerlingen een certificaat halen. De lessen zijn gericht op het oefenen van verkeersgedrag en het leren toepassen van verkeersregels, zoals oversteken, links- en rechts afslaan, voorsorteren, voorrang verlenen en nemen, etc. Met behulp van verkeersborden en -lichten, een zebrapad, hesjes en andere materialen kunnen situaties worden nagebootst.

 

Snel een leuke aanvullende verkeersles
De voorbereiding kost weinig tijd en er zijn een paar extra begeleiders nodig. Dit project kan eenvoudig worden georganiseerd door een verkeersouder . Er is een handleiding beschikbaar voor de verkeersouder (zie download). Het Schoolpleinpakket is ook in het Engels beschikbaar.

 

 

Reviews

Van dit product zijn nog geen reviews gemaakt.