Theorie- en praktijklessen bromfiets praktijkonderwijs

Informatie

Titel:
Theorie- en praktijklessen bromfiets praktijkonderwijs
Schooltype:
Pro/VSO
Groep/klas:
3 en 4
Kosten:
De eigen bijdrage per leerling is ca € 250,--(incl. CBR examens en leges)
Materiaal:
theorieboek
Lesvorm:
theorie, praktijkoefening, examen/toets, zelfstandig, gastdocent
Waardering:

meer informatie
schrijf review

Leerlingen uit het Praktijkonderwijs (VSO) kunnen met aangepaste lessen en een speciale begeleiding hun bromfietsrijbewijs halen. Het project bestaat uit een praktijkdag en een cursus van vijf dagen theorie met aansluitend het CBR theorie- en praktijkexamen.

 

De praktijkdag
De praktijkdag (3 uur)  is bedoeld om te kijken of een leerling geschikt is om de rijopleiding te volgen en in staat is om een bromfiets te besturen, onder andere slalom, rijden met passagier, uitwijkmanoeuvres en remproeven komen aan de orde. Na gebleken geschiktheid volgen de theorielessen op school gegeven door de docent van de eigen praktijkschool.

 

Theorielessen
De lessen bestaan uit het trainen van verkeersborden, de voorrangsregels en het theorieboekje wordt samen met de leerlingen doorgewerkt. Hierna komt een instructeur van rijschool Brinkman 4 ochtenden op school om nogmaals de lesstof grondig door te werken met een speciaal computerprogramma. De leerlingen leggen hierna een individueel theorieexamen  het CBR. Tijdens het individuele examen krijgen de leerlingen meer rust om de vragen te lezen en te beantwoorden.

 

DSC_1611


Het pra
ktijkexamen
Na het behalen van het theoriecertificaat trainen de leerlingen voor het praktijkexamen bromfiets. De leerlingen worden hiervoor apart begeleid door een erkende rijschoolhouder en leerkrachten uit het praktijkonderwijs. Deze cursus wordt op de scholen voorbereid met een aangepast lesprogramma, met daarin met name het accent op veiligheid.

 

De kosten
In principe betalen de leerlingen dezelfde kosten als ieder ander die een bromfietsrijbewijs wil behalen, zoals CBRexamen, leges, theorieboekje, scooterhuur, theorielessen. De extra ondersteuning wordt gesubsidieerd. Een leerling kan slechts eenmaal meedoen met dit project. Herexamens zijn voor rekening van de leerling zelf.

 

DSC_2424

 

Reviews

Van dit product zijn nog geen reviews gemaakt.