Trammelant (Amsterdam, Diemen, Amstelveen)

Informatie

Titel:
Trammelant
Schooltype:
Pro/VSO, VMBO, HAVO/VWO
Groep/klas:
1
Kosten:
Geen
Duur:
2 lesuren
Materiaal:
film, quiz, presentatie en stripboeken
Lesvorm:
project, klassikaal, discussie, gastdocent
Gemeente:
Alleen beschikbaar voor scholen in de gemeente Amsterdam, Diemen en Amstelveen
Waardering:

meer informatie
schrijf review

Hoe gedraag je je veilig in en rond het openbaar vervoer? Trammelant, het lespakket van het Amsterdams openbaar vervoerbedrijf (GVB), geeft hier antwoord op. Zowel sociale veiligheid als verkeersveiligheid komen hierin aan de orde. Twee GVB-voorlichters komen langs op school om met leerlingen uit de brugklas te praten over openbaar vervoer en om ervaringen uit te wisselen.

 

gvb voorlichting0020

Interactieve les
De les met de GVB-voorlichters bestaat uit een film, een quiz en een discussie. Aan het einde van de les krijgt elke leerling een stripboek met vragen en een pen mee naar huis. De docent kan de vragen uit het stripboek behandelen met de leerlingen. Het GVB levert het benodigde lesmateriaal: twee voorlichters, de film, stripboeken en pennen. Het enige dat de school hoeft te doen, is zorgen voor een lokaal met beamer en computer.

 

Gedrag in het ov gecontroleerd
De week voorafgaand aan de voorlichtingsles, houdt GVB zo mogelijk controles op vervoerbewijzen en gedrag in het openbaar vervoer rondom de school. Een overtreding levert dan meestal een waarschuwing op. In de week na de ov-les op school, treedt GVB op bij overtredingen en worden zonodig boetes uitgedeeld. De GVB-voorlichters komen in overleg met de school elk jaar terug om de nieuwe brugklassen de ov-les te geven.

 

 

‘Gelukkig kreeg ik geen echte boete!’

GVB

 

 

Reviews

Van dit product zijn nog geen reviews gemaakt.