Tussen School & Thuis (Amsterdam)

Informatie

Titel:
Tussen School & Thuis (Amsterdam)
Schooltype:
Basisonderwijs
Groep/klas:
5 t/m 8
Kosten:
Geen
Duur:
15 lessen van een half uur per les
Materiaal:
online lesmateriaal, kopieermap met werkbladen, docentenhandleiding
Lesvorm:
theorie, methode, klassikaal, in groepjes
Gemeente:
Alleen beschikbaar voor scholen in de gemeente Amsterdam
Links:
Waardering:

meer informatie
schrijf review

Tussen school en thuisHet programma Tussen School & Thuis stelt de verkeerssituatie rondom scholen centraal. Het programma is speciaal ontwikkeld voor basisscholen (groep 5 t/m 8) binnen de gemeente Amsterdam. Leerlingen brengen zelf de gevaarlijke punten in kaart die zij tegenkomen op de route tussen de school en thuis. Aan de hand van deze gevaarlijke punten worden de online lessen ontwikkeld. Dit gebeurt aan de hand van de gefotografeerde verkeerssituaties, waarbij de leerlingen van de school ook zelf te zien zijn op de foto’s.

 

Uitleg over lesmateriaal
In een speciale teambijeenkomst maken leerkrachten kennis met het lesmateriaal en wordt bepaald hoe de lessen op school worden ingezet. Ook krijgen de leerkrachten en leerlingen in de klas uitleg hoe ze met het lesmateriaal moeten omgaan.

 

Ouderparticipatie
De ouders worden via een aparte ouderavond voorgelicht over dit programma en eigen rol in de verkeersopvoeding. Het lesmateriaal is bereikbaar via internet, dus ouders kunnen ook thuis met hun kinderen met het verkeer aan de slag. Zo werken school en thuis samen op het gebied van verkeersveiligheid.

 

Uitleg over het project Tussen School & Thuis

 

 

 

Reviews

Van dit product zijn nog geen reviews gemaakt.