Veilig op weg (dode hoek)

Informatie

Titel:
Veilig op weg (dode hoek)
Schooltype:
Basisonderwijs, Speciaal basisonderwijs
Groep/klas:
7 en 8
Kosten:
Geen
Duur:
2 uur
Materiaal:
dvd met quiz, spelborden met opdrachtkaarten en een Veilig op Weg-vrachtauto
Lesvorm:
theorie, praktijkoefening, project, in groepjes, gastdocent
Links:
Waardering:

 

meer informatie
schrijf review

Blijf uit de ‘dode hoek’ van een vrachtwagen. Maar wat is eigenlijk de ‘dode hoek’? Hoe goed ziet een vrachtwagenchauffeur een fietser eigenlijk?

 

Film laat zien waar je moet staan
Tijdens de Veilig op Weg-les krijgen leerlingen uitleg hoe ze moeten omgaan met grote voertuigen in het verkeer (dode hoek, zicht etc.). In de klas wordt met behulp van een speciaal ontwikkelde film inzichtelijk gemaakt waar de leerlingen zich op moeten stellen in de omgeving van een groot voeruig. De les duurt ruim een uur en wordt in de klas gegeven door een hiervoor opgeleide vrijwilliger. De leerlingen leren twee duidelijke vuistregels: “blijf er rechts en ruim achter’ en ‘houd minstens drie meter afstand’.

 

DSC_1606

 

Zelf in de vrachtwagen
Na het bekijken van de film doen de leerlingen een quiz om opgedane kennis te testen en de belangrijkste zaken te herhalen. De leerlingen stappen vervolgens in de Veilig op Weg-vrachtauto die in de buurt van de school geparkeerd staat. Op deze manier ervaren ze in de praktijk wat het zicht van een chauffeur is en weten de leerlingen wat ze moeten doen om uit de dode hoek van de vrachtwagen te blijven.

 

 

Reviews

Van dit product zijn nog geen reviews gemaakt.