Verkeersbrigadiers

Informatie

Titel:
Verkeersbrigadiers
Schooltype:
Basisonderwijs, Speciaal basisonderwijs
Kosten:
Kosten verplichte uitrusting zijn € 128,- per set (jas en stopbord), prijswijzigingen voorbehouden.
Materiaal:
Uitrusting: verplicht: reflecterende jas en stopbord. Niet verplicht: fluitje
Links:
Waardering:

meer informatie
schrijf review

brigadier overstekende kinderenKinderen gaan elke dag het verkeer in op weg naar school. Dan kunnen zij onveilige situaties tegenkomen, ook bij oversteekplekken. Als die niet op te lossen zijn met maatregelen als bijvoorbeeld het plaatsen van een verkeerslicht of de aanleg van verkeersdrempels, dan is een verkeersbrigade te overwegen. Iedereen die het veilig oversteken van kinderen belangrijk vindt, kan beginnen met de opzet van een verkeersbrigade. Verkeersbrigadiers worden gefaciliteerd door Veilig Verkeer Nederland.

 

Verkeersbrigadiers zorgen direct voor veiligheid op straat

  • Zij helpen iedere dag kinderen veilig over te steken als zij van of naar school gaan
  • Zij hebben een belangrijke functie in het verkeer; ze zijn wettelijk aangesteld en hebben krachtens de wet bevoegdheden. Bestuurders dienen de aanwijzingen van verkeersbrigadiers op te volgen
  • Verkeersbrigadiers doen hun werk vrijwillig. Ze zijn opgeleid door de politie en wettelijk bevoegd om een stopteken te geven.

Verkeersbrigadiers van jong tot oud
De minimumleeftijd voor een verkeersbrigadier is 10 jaar. Naast volwassenen kunnen ook jongens en meisjes uit de groepen 7 of 8 meedraaien. Verkeersbrigadiers zijn te herkennen aan de wettelijk voorgeschreven uitrusting: een stopbord en een oranjekleurige jas. De kosten van een verkeersbrigade zijn afhankelijk van de wensen, kosten uitvoering, aantal brigadiers etc.

 

 

 

 

 

 

Reviews

Van dit product zijn nog geen reviews gemaakt.