Verkeerskunsten

Informatie

Titel:
Verkeerskunsten
Schooltype:
Basisonderwijs, Speciaal basisonderwijs, Tussen- of naschoolse opvang
Groep/klas:
1 t/m 8
Kosten:
Geen
Duur:
3 weken
Materiaal:
Lesmap, materialenset (het pakket wordt gebracht en gehaald)
Lesvorm:
praktijkoefening
Gemeente:
Met uitzondering van scholen in gemeente Amsterdam
Waardering:

meer informatie
schrijf review

De praktische lessen Verkeerskunsten bevatten een complete doorgaande leerlijn om in de praktijk op het schoolplein en rondom de school te oefenen. Gedurende drie weken kan een school aan de hand van Verkeerskunsten met de leerlingen van de groepen 1 t/m 8 fiets- en loopvaardigheden oefenen. Door op het schoolplein veel te oefenen, krijgen de leerlingen de ervaring en de vaardigheden die ze nodig hebben om veilig en zelfredzaam aan het echte verkeer deel te kunnen nemen.

 

praktijkmaterialenset_verkeerskunsten_1_

Concrete lessuggesties en een oefenparcours 
Verkeerskunsten bestaat uit een modulebox met concrete lessuggesties en oefenparcours. Daarnaast wordt een uitgebreide materialenset uitgeleend, waarmee de parcoursen kunnen worden opgebouwd.

 

 

Drie thema’s
De activiteiten en praktijklessen in Verkeerskunsten zijn ingedeeld aan de hand van drie hoofdthema’s:

  1. Lopen en oversteken (groep 1 t/m 4), met activiteiten zoals het lopen op de stoep, het lopen in de groep en de verschillende oversteeksituaties;
  2. Fietskunsten (groep 1 t/m 8), met activiteiten om de basisvaardigheden van het fietsen te oefenen;
  3. Fietskunsten in het verkeer (groep 5 t/m 8), met activiteiten om het deelnemen van de leerlingen aan het echte verkeer als fietser te oefenen.

 

Snel zelf aan de slag
Verkeerskunsten is zodanig opgezet dat door de beschrijvingen van de lessen, met leerdoelen en deelvaardigheden, een enthousiaste school of docent makkelijk zelfstandig aan de slag kan gaan. De lessen kunnen worden gegeven door de docent, door (verkeers)ouders of door een vakleerkracht sport. In een introductiebijeenkomst krijgen docenten informatie over het gebruik van het materiaal.

Reviews

Van dit product zijn nog geen reviews gemaakt.